תא"ק
בית משפט השלום הרצליה
|
26770-01-10
03/12/2010
|
בפני השופט:
צחי אלמוג
|
- נגד - |
התובע:
נטוויז'ן 013 ברק בע"מ
|
הנתבע:
לסיכו בע " מ
|
|
החלטה
(בקשת רשות להתגונן)
התובעת הגישה כנגד הנתבעת כתב תביעה על סך 13,325 ₪. בתביעה נטען כי ביום 16.9.2003 התקשרו הצדדים בהסכם למתן שירותי תקשורת ובמשך השנים הזמינה הנתבעת שירותים נוספים. במהלך חודש פברואר 2009, במסגרת מו"מ בין הצדדים הוסכם כי התובעת תנתק את הנתבעת ממכלול השירותים למעט שירותי אינטרנט. במסגרת אותן הסכמות הסכימה התובעת לזכות את הנתבעת בגין התחייבויות עתידיות להן היתה מחוייבת מיום 10.1.2009. התובעת טוענת כי הנתבעת לא פרעה את חיוביה שהתגבשו עד ליום 10.1.2009 וכן את חיובי האינטרנט מיום 10.1.2009, וזהו סכום התביעה לאחר הוספת הפרשי הצמדה וריבית.
ואלו טענות הנתבעת: התובעת נהגה לחייב את הנתבעת בחיובים שגויים ומופרזים. לאור פניות והתכתבויות בין הצדדים ביקשה הנתבעת לסיים את התקשרותה עם התובעת, ולפי נספח א' לכתב התביעה (שהינו מכתב מטעם התובעת) נתקבלו כל דרישות הנתבעת. בניגוד להסכמות המשיכה התובעת לחייב את הנתבעת בגין חיובים מופרזים. נעשה פניה נוספת לתובעת בגין התנהלותה ובגין החיובים המופרזים. טוענת הנתבעת כי בתביעה אין פירוט לבסיס החישוב שעל פיו מתבססת התביעה. לאור חיובי היתר טוענת הנתבעת כי עומדת לה זכות קיזוז.
כידוע מי שמבקש רשות להתגונן חייב להכבד ולהכנס לפרטי הגנתו. הנתבעת מעלה בבקשה טענות כלליות ללא פירוט הגנתה כנדרש. למרות שהיא טוענת כי החיובים מופרזים ושגויים היא אינה מראה במה הם שגויים ובכמה, וזאת על אף שהתובעת צירפה לכתב התביעה את החשבוניות ופירוט החוב כנדרש.
גם טענת הקיזוז אינה מפורטת. כידוע טענת קיזוז יש לטעון כדרך שטוענים בכתב תביעה ממש תוך שיש לפרט את מערכת הנתונים והחישובים המהווים בסיס לקיזוז. אין בתצהירה של הנתבעת כל פירוט כזה למעט טענה כללית וסתמית. הבקשה כולה מצטיינת בטיעונים כלליים, אך אינה יורדת לפרטם של דברים ואינה מפרטת איזה חלק מן התביעה או מן החיובים הוא שלא כדין או שגוי או בניגוד למוסכם. אין בבקשה התמודדות של הנתבעת עם פירוט הסכומים הנתבעים בכתב התביעה.
לאור כל זאת לא מצאתי כי הנתבעת עמדה בחובת הפירוט הנדרשת ממי שמבקש רשות להתגונן, ואולם לפנים משורת הדין, הרי שאם תפקיד הנתבעת את מלוא סכום התביעה בתוך 30 יום מהיום, תנתן לה הרשות.
המזכירות תשלח את ההחלטה לצדדים.
ניתנה היום, כ"ו כסלו תשע"א, 03 דצמבר 2010, בהעדר הצדדים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת